close window

Erfgoeddag - rituelen - Sinte Pieterviering

zondag 24 april 2016

Op 24 april is het weer Erfgoeddag en voor Boom wordt de "Sinte Pieterviering" op de steenbakkerijen (29 juni) in het daglicht gezet. Een dag met een verwijzing naar dit feest van weleer, een echt ritueel. Waarbij het aan muziek en plezier niet zal ontbreken. Op Noeveren aan 't Baksteentje bij EMABB, zal tussen 10:00u en 18:00u de nodige animo gebracht worden. Ook zal de gelegenheid geboden worden om er "Schep van Trien den Heilige" te eten, met mogelijk soep en/of dessert erbij.

Alvast dank voor uw bezoek en komt genieten van dit feest op de gelegen met de muzikale omkadering door de Harmonicaisten. Ook de EMABB-gids zal niet ontbreken en u onderdompelen in het sociale leven van de woon- en werkwijken.

We wensen ons te organiseren en bezorgen daarom het nodige document om vooraf in te schrijven voor de "Schep van Trien den Heilige". Reserveren kan via dit formulier. .

Erfgoeddag wordt georganiseerd in samenwerkingen met de gemeente Boom, Geschiedkundige Studiegroep Ten Boome, Niels Erfgoedarchief De Leuzze, Projectvereniging Erfgoed Rupel en EMABB vzw.

EMABB vzw, Noeveren 67, 2850 BOOM